Afspraak: 06-21853643                 

Gelnagels of acrylnagels?french-manicure-klassiek


Bij gelnagels wordt de gel op het nagelbed of de tip aangebracht waarna deze onder een UVlamp uitgehard wordt. Het eerste onderscheid ruik je meteen: gelnagels verspreiden veel minder geur dan acrylnagels. Acryl is hard en iets steviger dan gel maar daartegenover staat dat gel veel soepeler en aangenamer is om dragen dan acryl. Door deze flexibiliteit geven ze ook iets mee bij stoten. Gelnagels voelen niet alleen natuurlijker, ze zijn ook vriendelijker voor je natuurlijke nagels.

Wanneer en waarom wordt er nagelverlenging toegepast?

Voor een nagelverlenging zijn er twee mogelijkheden. Eén methode is het gebruik van tips en de andere methode is het gebruik van sjablonen.

Tips zijn kunstnagels die op uw natuurlijke nagels gekleefd worden, zonder deze te beschadigen. De gellaag wordt hier bovenop aangebracht. Op deze wijze heb je meteen stevige en mooie lange nagels zonder te wachten. Als je nagels groeien, groeit de tip uit en zorgt de sterke gel ervoor dat je lange nagels kan houden.

sjablomen topnagelsSjablonen zijn een soort stickers die onder de vrije rand van de natuurlijke nagel nauwsluitend aangebracht worden. Op het sjabloon kan het gewenste product geplaatst worden. Na uitharding van het product wordt het sjabloon verwijderd en dient de top nog gepinched te worden. Klik hier voor een voorbeeldvideo

Indien u dus van kort naar lang wil gaan zonder te wachten, zijn dit dus de aangewezen methoden.

Waarop moet ik letten bij het dragen van gelnagels?

De gellaag op je nagels vormt een verstevigende bescherming. Je nagels zijn dus minder gevoelig, breken minder snel en scheuren minder eenvoudig in. Door het feit dat je je nagels misschien langer gaat dragen kan dit mogelijk hinderlijk zijn voor bepaalde handelingen. Knip je gelnagels nooit maar vijl ze bij met een speciale vijl.

Draag handschoenen bij het gebruik van bijtende chemische middelen (terpentijn, aceton e.d.) maar die zijn ook voor je natuurlijke nagels allerminst goed. Om je nagels in topconditie te houden is het sterk aan te bevelen om je nagelriemen dagelijks met nagelriemolie te verzorgen en terug te duwen.

Hoe lang duurt het voor mijn nagels moeten worden bijgewerkt?

Naarmate je natuurlijke nagels groeien, groeit ook de gel mee uit. Je nagels dienen dan terug op lengte gebracht te worden. Verder dienen je nagels terug een gellaag te krijgen tot tegen de nagelriem.

Afhankelijk van de groeisnelheid duurt dit 2 à 4 weken. Bij de grote meerderheid dienen de nagels na 3 weken bijgewerkt te worden.

Doet het plaatsen van gelnagels pijn?

Neen! Je natuurlijke nagels worden met een toestelletje opgeruwd om de gel of de tip beter te doen hechten. Het is enkel bij zeer dunne nagels of bij te lang frezen of vijlen dat de warmte, ontwikkeld door het uithardingsproces, hinderlijk kan zijn.

Worden mijn natuurlijke nagels beschadigd?

Zoals gezegd, worden je natuurlijke nagels enkel licht opgeruwd. We werken met kwaliteitsproducten en de nodige zorg zodat je nagels niet aangetast worden. Je gelnagels kunnen achteraf ook verwijderd worden! Probeer dit laatste echter nooit zelf te doen!